We wtorek 24 września w Gródku nad Dunajcem na placu GOK miłośnicy ziemi sądeckiej połączyli siły, by przywrócić blask okolicy. Wszystko w ramach jesiennej edycji akcji #SprzątamyDlaSądecczyzny. Tego dnia na uczestników czekały ekologiczne warsztaty, gry i zabawy, a także pokaz pierwszej pomocy i wykłady dotyczące bezpieczeństwa nad wodą w wykonaniu Sądeckiego WOPR.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego dnia!

Partnerzy: Wiśniowski, Heron Live Hotel, Gmina Gródek nad Dunajcem, Gminny Ośrodek Kultury w Gródku nad Dunajcem, Sądeckie WOPR, Fundacja Naukowe Badania Podwodne
Patroni medialni: RMF MAXXX, DTS

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĘLI: Ministerstwo Klimatu i Środowiska, Wicemarszałek Województwa Małopolskiego – Witold Kozłowski, Wojewoda Małopolski – Krzysztof Jan Klęczar oraz Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie

Projekt sfinansowany ze środków NARODOWEGO INSTYTUTU WOLNOŚCI – CENTRUM ROZWOJU SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO W RAMACH RZĄDOWEGO PROGRAMU FUNDUSZ INICJATYW OBYWATELSKICH NA LATA 2021-2030.