W ramach realizowanych przez nas projektów podejmujemy liczne inicjatywy, których głównym celem jest wspieranie rozwoju Jeziora Rożnowskiego. Nasze akcje obejmują różną tematykę, od szkoleń i wykładów, po wystawy, spotkania, warsztaty...
Wszystkie nasze projekty są wyjątkowe, a ich uczestnicy to osoby z rozmaitych grup społecznych- są to zarówno młodzież jak i seniorzy, osoby uczące się i pracujące, lokalni przedsiębiorcy i twórcy ludowi, mieszkańcy i turyści. Według nas płeć, wiek, czy wykształcenie nie gra roli, ważne jest to, jak każdy z nas może przyczynić się do rozwoju naszego obszaru. Łączy nas misja jaką jest dobro naszego Rożnowskiego :). Poniżej prezentujemy Państwu kilka zdjęć obrazujach nasze inicjatywy od strony praktycznej.

Nasza zdolna młodzież uwiecznia Jezioro Rożnowskie w swoich pracach (projekt "Kultura nad Rożnowskim")

plenerplenerplener

plener

A poniżej prezent dla tych, którzy nie dali rady zjawić się na wystawie  prac w Hotelu Heron- kilka prac naszych artystów