W ramach realizowanych przez nas projektów podejmujemy liczne inicjatywy, których głównym celem jest wspieranie rozwoju Jeziora Rożnowskiego. Nasze akcje obejmują różną tematykę, od szkoleń i wykładów, po wystawy, spotkania, warsztaty...
Wszystkie nasze projekty są wyjątkowe, a ich uczestnicy to osoby z rozmaitych grup społecznych- są to zarówno młodzież jak i seniorzy, osoby uczące się i pracujące, lokalni przedsiębiorcy i twórcy ludowi, mieszkańcy i turyści. Według nas płeć, wiek, czy wykształcenie nie gra roli, ważne jest to, jak każdy z nas może przyczynić się do rozwoju naszego obszaru. Łączy nas misja jaką jest dobro naszego Rożnowskiego :). Poniżej prezentujemy Państwu kilka zdjęć obrazujących nasze inicjatywy od strony praktycznej.

Podczas Zawodów Motorowodnych o Puchar Herona, które odbyły się 9 czerwca 2018 r. nad Jeziorem Rożnowskim, nasza zdolna młodzież z projektu "Kultura nad Rożnowskim" odebrała nagrody za swoje wspaniałe prace plastyczne. Gratulujemy naszym młodym artystom!

Już jest! Pierwszy przystanek pieszego szlaku w Siennej został ukończony. Brzozowy zakątek jest już do Państwa dyspozycji, jeżeli chcecie zapoznać się z ciekawostkami przyrodniczymi o Jeziorze Rożnowskim oraz okolicy to zachęcamy do odwiedzin. Przystanek jak sama jego nazwa wskazuje jest miejscem odpoczynku i relaksu na trasie wokół Jeziora Rożnowskiego. Przystanek jest zlokalizowany na przeciwko Heron Live Hotel*****. Przystanek powstał w ramach projektu Budowa infrastruktury turystyczno-rekreacyjnej wokoł Jeziora Rożnowskiego w miejscowości Sienna oraz montaż oznaczenia informacyjno-turystycznego na obszarze Gminy Gródek nad Dunajcem - I etap współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2. „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Nasza zdolna młodzież uwiecznia Jezioro Rożnowskie w swoich pracach (projekt "Kultura nad Rożnowskim")

plenerplenerplener

plener

A poniżej prezent dla tych, którzy nie dali rady zjawić się na wystawie  prac w Hotelu Heron- kilka prac naszych artystów